Waar sta ik ?

Als mede-MS-patiënt wil ik mijn kennis delen met anderen. Ik wil meer ervaring opbouwen in de relatie tot voeding voor MS-patiënten en hun gezinnen.Belangwekkend is dat er onlangs twee boeken zijn gepubliceerd met dieetvoorschriften specifiek voor MS-patiënten door artsen die ook MS hebben geschreven. Deze boeken zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur:

  1. Overcoming Multiple Sclerosis – Professor George Jelinek
  2. The Wahls Protocol – Terry Wahls

Voeding is een van de belangrijkste factoren in onze omgeving die invloed hebben op ons lichaam. Ons lichaam kan veel stoffen opbouwen (en afbreken), maar is wel afhankelijk van bepaalde bouwstoffen, waarvan het lichaam niet in staat is om zelf aan te maken. Als voorbeeld hiervan zijn de vitamines en mineralen, maar daarnaast zijn er ook andere stoffen zoals omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren en sommige aminozuren die in eiwit zitten (bijvoorbeeld tryptofaan) en water. Naast voeding, ook hormonen die onder andere onze gevoelens bemiddelen naar het lichaam toe (bijvoorbeeld stress hormonen) en beïnvloeden hoe ons lichaam zich manifesteert. Fysiek en mentale oefeningen beïnvloeden ook onze lichamelijke functies.

Waar sta ik?

Ik wil bijdragen aan een betere wereld voor MS-patiënten en hun nabestaanden. Ik neem met mij mee: mijn kennis, positiviteit en creativiteit. Mijn droom is dat elke MS-patiënt de gelegenheid krijgt om de wetenschappelijke ontwikkeling rondom voeding te volgen en te implementeren. Ik wil een steun in de rug zijn voor MS-patiënten en hun gezin die hun voeding willen gaan aanpassen.

Share This: