PREVENTIE

Share This:

“Voorkomen is beter dan genezen” is een oud Nederlands gezegde. In de moderne geneeskunde wordt veel gedaan om te proberen te genezen in vergelijking met het voorkomen van ziekten. Er is een duidelijk verband tussen ongezonde voeding en bepaalde ziekten, dus laten we leren hoe  we gezond kunnen eten en voorkomen in plaats van genezen!

Dancing Beans workshop Maart 2017

De workshop was een groot succes, Tien gezinnen hebben eraan meegedaan. Wel twintig kinderen en twintig ouders, de papa’s en de mama’s hebben de Zumba gedanst, ook samen met de kinderen, en de kinderen hebben mooie bonenmozaïeken gemaakt! En ja, zoals ik zie tegen een wat ouder kindje: “je kunt die bonen allemaal in water weken en eten!!!”

Tijdens de lunch belandden we in Tanzaniaanse en Ethiopische sferen. Het eten was heerlijk en iedereen, inclusief de kinderen hebben enorm van genoten!

Ik had verwacht dat de kinderen makkelijk hun aandacht zouden verliezen maar toch was het niet zo…en de papa’s hebben mij verast met hun danstalent!!! Ik vind het zo leuk om mijn kennis te delen, en hoe meer ik leer op school des te meer kan ik aan anderen geven. Dat geeft me een blij gevoel……..ik kan niet wachten!

Klik hier om het verslag te bekijken

Workshop achtergrond

De goede voedingsrichtlijn van de Gezondheidsraad 2015, beveelt aan om elke week peulvruchten te eten. Niet iedereen houdt van bruine bonen, dus doen we alsof dat we met het hele gezin naar Afrika gaan!  Daar proeven wij bonen, bereid op verschillende manieren.

Dancing BEANS

Sunday, 19 march 2017, 11.00-14.00

Lijm&cultuur, Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft

Kinderen Program / Kids program

11.00-12.00 Bonen introductie Maya -Creative workshop /

Beans introduction Maya – Creative workshop

12.00-12.15 Drink en gezonde snack pauze /

Drink and healthy snack break

12.15-12.30 Zumba met Ouders Feliciana /

 Zumba with parents Feliciana

12.30-13.30 Bonen hapjes en uitleg Maya /

Beans dishes tasting and explanation

14.00 Afsluiting / Ending

Ouders program / Parents program 

11.00-11.30 Welkom Koffie/thee /

Welcome Coffee/tea

11.30- 12.30 Ouders Zumba class Feliciana /

Zumba class for the parents

12.30-13.30 Bonen hapjes en uitleg Maya /

Beans dishes tasting and explanation

14.00 Afsluiting / Ending

Kosten: kinderen 5 euro , Volwassenen 10 euro, incl. lunch

Inschrijving vooraf is verplicht via: levi.maya2@gmail.com

De helft van de winst gaat naar/ Half of the profit will be donated to: Man’gula Primary School,  Kilombero, Morogoro, Tanzania

En ik?

Mijn persoonlijke doel is om meer ervaring op te bouwen in voedingsvoorlichting en daarbij te leren om meer commerciëler te denken. Deze competenties kan ik in de toekomst goed gebruiken voor de ontwikkeling van mijn onderneming. Mijn adviseur is Lidia Bernabei, een medestudent en eigenaresse van http://vitalitalia.nl/ .