Jaar 1

1. MULTIPLE SCLEROSE

WAAR STA IK ?

Als mede-MS-patiënt wil ik mijn kennis delen met anderen. Ik wil meer ervaring opbouwen in de relatie tot voeding voor MS-patiënten en hun gezinnen.Belangwekkend is dat er onlangs twee boeken zijn gepubliceerd met dieetvoorschriften specifiek voor MS-patiënten door artsen die ook MS hebben geschreven. Deze boeken zijn gebaseerd op wetenschappelijke literatuur:

  1. Overcoming Multiple Sclerosis – Professor George Jelinek
  2. The Wahls Protocol – Terry Wahls

Voeding is een van de belangrijkste factoren in onze omgeving die invloed hebben op ons lichaam. Ons lichaam kan veel stoffen opbouwen (en afbreken), maar is wel afhankelijk van bepaalde bouwstoffen, waarvan het lichaam niet in staat is om zelf aan te maken. Als voorbeeld hiervan zijn de vitamines en mineralen, maar daarnaast zijn er ook andere stoffen zoals omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren en sommige aminozuren die in eiwit zitten (bijvoorbeeld tryptofaan) en water. Naast voeding, ook hormonen die onder andere onze gevoelens bemiddelen naar het lichaam toe (bijvoorbeeld stress hormonen) en beïnvloeden hoe ons lichaam zich manifesteert. Fysiek en mentale oefeningen beïnvloeden ook onze lichamelijke functies.

En ik?

Ik wil bijdragen aan een betere wereld voor MS-patiënten en hun nabestaanden. Ik neem met mij mee: mijn kennis, positiviteit en creativiteit. Mijn droom is dat elke MS-patiënt de gelegenheid krijgt om de wetenschappelijke ontwikkeling rondom voeding te volgen en te implementeren. Ik wil een steun in de rug zijn voor MS-patiënten en hun gezin die hun voeding willen gaan aanpassen.

2. DANCING BEANS WORKSHOP MAART 2017

“Voorkomen is beter dan genezen” is een oud Nederlands gezegde. In de moderne geneeskunde wordt veel gedaan om te proberen te genezen in vergelijking met het voorkomen van ziekten. Er is een duidelijk verband tussen ongezonde voeding en bepaalde ziekten, dus laten we leren hoe  we gezond kunnen eten en voorkomen in plaats van genezen!

De workshop was een groot succes, Tien gezinnen hebben eraan meegedaan. Wel twintig kinderen en twintig ouders, de papa’s en de mama’s hebben de Zumba gedanst, ook samen met de kinderen, en de kinderen hebben mooie bonenmozaïeken gemaakt! En ja, zoals ik zie tegen een wat ouder kindje: “je kunt die bonen allemaal in water weken en eten!!!”

Tijdens de lunch belandden we in Tanzaniaanse en Ethiopische sferen. Het eten was heerlijk en iedereen, inclusief de kinderen hebben enorm van genoten!

Ik had verwacht dat de kinderen makkelijk hun aandacht zouden verliezen maar toch was het niet zo…en de papa’s hebben mij verast met hun danstalent!!! Ik vind het zo leuk om mijn kennis te delen, en hoe meer ik leer op school des te meer kan ik aan anderen geven. Dat geeft me een blij gevoel……..ik kan niet wachten!

Klik hier om het verslag te bekijken

WORKSHOP ACHTERGROND

DE GOEDE VOEDINGSRICHTLIJN VAN DE GEZONDHEIDSRAAD 2015, BEVEELT AAN OM ELKE WEEK PEULVRUCHTEN TE ETEN. NIET IEDEREEN HOUDT VAN BRUINE BONEN, DUS DOEN WE ALSOF DAT WE MET HET HELE GEZIN NAAR AFRIKA GAAN!  DAAR PROEVEN WIJ BONEN EN LINZEN, BEREID OP VERSCHILLENDE MANIEREN.

DANCING BEANS

SUNDAY, 19 MARCH 2017, 11.00-14.00

LIJM&CULTUUR, ROTTERDAMSEWEG 272, 2628 AT DELFT

KINDEREN PROGRAMMA

11.00-12.00 BONEN INTRODUCTIE MAYA -CREATIEF WORKSHOP

12.00-12.15 DRINK EN GEZONDE SNACK PAUZE

12.15-12.30 ZUMBA MET OUDERS FELICIANA

12.30-13.30 BONEN HAPJES EN UITLEG MAYA

14.00 AFSLUITING

OUDERS PROGRAMMA 

11.00-11.30 WELKOM KOFFIE/THEE

11.30- 12.30 OUDERS ZUMBA CLASS FELICIANA

12.30-13.30 BONEN HAPJES EN UITLEG MAYA

14.00 AFSLUITING / ENDING

KOSTEN: KINDEREN 5 EURO , VOLWASSENEN 10 EURO, INCL. LUNCH

INSCHRIJVING VOORAF IS VERPLICHT VIA: LEVI.MAYA2@GMAIL.COM

DE HELFT VAN DE WINST GAAT NAAR/ HALF OF THE PROFIT WILL BE DONATED TO: MAN’GULA PRIMARY SCHOOL,  KILOMBERO, MOROGORO, TANZANIA

EN IK?

Mijn persoonlijke doel is om meer ervaring op te bouwen in voedingsvoorlichting en daarbij te leren om meer commerciëler te denken. Deze competenties kan ik in de toekomst goed gebruiken voor de ontwikkeling van mijn onderneming. Mijn adviseur is Lidia Bernabei, een medestudent en eigenaresse van http://vitalitalia.nl/ .

Share This: